Quirine Bruynen

Ik vind het belangrijk dat er in de lessen ruimte voor artistieke creativiteit is.  
1. Hoe lang zing je al?
Ik zing al mijn hele leven en ik heb vanaf mijn 11e lessen gevolgd. Tijdens mijn eerste voorzing-middag van zangles wist ik: dit wil ik voor altijd doen!
2. Waarom ben je zangdocent geworden?
Ik vind het super om andere zangers en zangeressen verder te helpen in hun ontwikkeling, of om iemand juist te helpen zijn eigen stem te vinden. Het is tof om alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan te delen. Daar haal ik zelf voldoening uit.
3. Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Voor mij staat plezier voorop! Het is belangrijk dat de lessen leuk zijn en dat de leerlingen genieten van het zingen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de stem gezond en ontspannen gebruikt wordt. Ik vind het ook belangrijk dat er in de lessen ruimte voor artistieke creativiteit is.
4. Wat vond je vroeger het moeilijkst in je eigen zangles?
Je stem is het meest persoonlijke instrument en het kan moeilijk zijn om jezelf echt bloot te geven en om op te gaan in het verhaal of de emotie van de song. Daar is lef voor nodig. Dit is iets waar ik zelf moeite mee gehad heb, en waar ik nu leerlingen mee kan helpen omdat ik er ervaring mee heb.
5. Met welk instrument zou je jezelf vergelijken?
Met een akoestische gitaar.
6. Van welke zanger zou je nooit een liedje zingen?
Ik zou niet snel zeggen dat ik een liedje nooit zou zingen. Je kunt een liedje bijna altijd omvormen naar je eigen hand en je eigen draai eraan geven.
Maar ik zou niet zo snel een liedje zingen van een zanger(es) die als artiest openlijk voor iets staat waar ik compleet tegen ben.
7. Met wie zou je weleens een duetje willen zingen?
Met Ed Sheeran, omdat hij mij inspireert, vooral op het gebied van songwriting. Hij lijkt me heel tof om een duet mee te zingen of een liedje mee te schrijven!
8. Van wie heb je jouw talent geërfd?
Mijn muzikale talent van mijn vader, die professioneel trompettist is, en mijn zangstem van mijn moeder.
9. Wat zing je stiekem onder de douche?
Ik doe in de ochtend vaak zangoefeningen onder de douche!
10. Top 3 van favoriete zangnummers:
-Glory Box – Portishead
-Speechless – Lady Gaga
-Baby can I hold you – Tracy Chapman