Noa Koeleman

Laat het gevoel los dat alles perfect moet, gevoel en plezier is het belangrijkste

1 Hoe lang zing je al?
Al van kleins af aan. Als peuter neuriede ik mee met de radio en naarmate ik ouder werd zong ik de hele dag door. Vanaf mijn 7e tot aan mijn 14e heb ik gezongen en gespeeld bij de Deventer Jeugd Musical en heb ik hiernaast zangles gehad. Vervolgens heb ik naast school 2 jaar de Vooropleiding Muziektheater op het Conservatorium in Arnhem gedaan en ben ik hierna Docent Muziek op het Conservatorium in Zwolle gaan studeren. Nu ben ik momenteel aan mijn tweede studie bezig, Zang Jazz & Pop ook op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

2 Waarom ben je zangdocent geworden?
Omdat zingen super leuk is en veel mensen er hun gevoel en passie in kwijt kunnen. Ik vind het super leuk om mensen van alle leeftijden daarbij verder te helpen en te enthousiasmeren. Ook vind ik het leuk om mensen uit te dagen door bijvoorbeeld verschillende muziekstijlen te proberen, want zo vind je misschien wel een nieuwe muziekstijl die ook heel goed bij je past.

3 Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Dat de leerling zich veilig voelt en plezier heeft in het zingen. Dat we werken aan stukken die de leerling leuk vindt, en dat hij/zij zich ook ontwikkelt qua stem en muzikale kennis. Ook het overbrengen van muziek en je gevoel erin kwijt kunnen, vind ik erg belangrijk. Want waarom wil je iets zingen? Wat vind je daar zo leuk of mooi aan?

4 Wat vond je vroeger het moeilijkst in je eigen zangles?
Het gevoel loslaten dat alles perfect moest. Ik was altijd veel te streng voor mezelf en wilde dat ik alles gelijk kon en goed deed. Vooral het vertrouwen en loslaten dat het goed komt vond ik lastig. Maar dit ben ik ook steeds meer aan het leren, en daarbij is het plezier hebben in het zingen het allerbelangrijkst en hiervan te genieten.

5 Met welk instrument zou je jezelf vergelijken?
Haha, ik denk een piano? Ik heb een groot bereik en met een piano kan je veel verschillende muziekstijlen spelen, van Jazz tot Pop, van Kleinkunst tot Soul enz. Die diversiteit vind ik zelf heel erg leuk.

6 Van welke zanger zou je nooit een liedje zingen?
Ik denk dat ik niet zo snel liedjes van rappers zou zingen/rappen! Ik vind het super gaaf als mensen goed kunnen rappen, maar dat is niet mijn sterkste kant 😉

7 Met wie zou je weleens een duetje willen zingen?
Beyoncé. Als ik iemand echt heel goed vind zingen is zij het wel, en daarbij ook haar hele presentatie.

8 Van wie heb je jouw talent geërfd?
Dat is een lastige, want mijn ouders zijn niet echt muzikaal en volgens hun heb ik het zeker niet van hun geërfd! Maar ze houden wel heel erg van muziek, dus ik denk dat ik er daardoor toch al wel van kleins af aan mee ben opgegroeid.

9 Wat zing je stiekem onder de douche?
Liedjes van Guus Meeuwis

10 Top 3 van favoriete zangnummers:

  1. This Is Me – The Greatest Showman
  2.  For Your Glory – Tasha Cobbs
  3.  Don’t You Worry ‘Bout A Thing – Stevie Wonder (Of versie van Tori Kelly)